A Honvédség parancsnoka szerint csökkenteni kell az adminisztrációban dolgozók számát, hogy minél több kiképzett, bevethető, harcoló katona legyen

POLITIKA
2022 július 16., 10:57
comments 45

Magyarország biztonságát meg kell erősíteni - jelentette ki a honvédelmi miniszter a szombaton rendezett altisztavatáson. Szalay-Bobrovniczky Kristóf a Hősök terén esküt tett több mint négyszáz altiszt előtt arról beszélt, hogy fel kell gyorsítani a magyar haderő fejlesztését "az ország közvetlen szomszédságában zajló háború és a déli határon fokozódó migrációs nyomás miatt."

photo_camera Fotó: Kovács Anikó/MTI/MTVA

"A Magyar Honvédség történelmi helyzetben van", hiszen a szomszédban háború van. Ez pedig egész Európában ráirányította a figyelmet arra, hogy milyen fontos a biztonság, a védelem - mondta a Magyar Honvédség parancsnoka. Ruszin-Szendi Romulusz szerint

szükség lesz átszervezésre is, az adminisztráció csökkentésére, hogy minél több kiképzett, bevethető, harcoló katonával valóban a régió meghatározó ereje legyen a Magyar Honvédség.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.