A Honvédség parancsnoka szerint csökkenteni kell az adminisztrációban dolgozók számát, hogy minél több kiképzett, bevethető, harcoló katona legyen

július 16., szombat 10:57
46

Magyarország biztonságát meg kell erősíteni - jelentette ki a honvédelmi miniszter a szombaton rendezett altisztavatáson. Szalay-Bobrovniczky Kristóf a Hősök terén esküt tett több mint négyszáz altiszt előtt arról beszélt, hogy fel kell gyorsítani a magyar haderő fejlesztését "az ország közvetlen szomszédságában zajló háború és a déli határon fokozódó migrációs nyomás miatt."

Fotó: Kovács Anikó/MTI/MTVA

"A Magyar Honvédség történelmi helyzetben van", hiszen a szomszédban háború van. Ez pedig egész Európában ráirányította a figyelmet arra, hogy milyen fontos a biztonság, a védelem - mondta a Magyar Honvédség parancsnoka. Ruszin-Szendi Romulusz szerint

szükség lesz átszervezésre is, az adminisztráció csökkentésére, hogy minél több kiképzett, bevethető, harcoló katonával valóban a régió meghatározó ereje legyen a Magyar Honvédség.

(MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt