Scholz fájlalja, hogy átmenetileg újra kell indítani a fosszilis erőműveket Németországban

gazdaság
2022 július 16., 17:22
comments 7

Az erőművek újraindítása csak átmeneti időszakra szól, hogy így biztosítsuk az energiaforrásokat a tél végéig, s mindent megteszünk annak érdekében, hogy szembeszálljunk a klímaválsággal - jelentette ki Olaf Scholz német kancellár szombaton közzétett videóüzenetében.

A kancellár sajnálja, hogy az energiapiaci válság miatt tizenhat, már korábban leállított olaj- és széntüzelésű erőművet újra kell indítani, további tizenegynek pedig a tél végéig meghosszabbították a működési engedélyét. Noha Scholz "keserűnek" nevezte a helyzetet, hangsúlyozta, hogy ez csupán átmeneti időszakra szól, Németország kitart a széndioxid-semlegesség és a zéró-kibocsátás 2045-ös elérése mellett. A három németországi atomerőmű működését viszont nem hosszabbítják meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.