Ítéletnapszerű ellencsapást ígér Medvegyev, ha valaki megtámadná a Krímet

háború
július 18., 6:11
comments 19

Rendszerszintű fenyegetésnek nevezte Dmitrij Medvegyev, hogy Ukrajna és a nyugati államok nem ismerik el Oroszország fennhatóságát a 2014-ben megszállt Krím-félsziget felett. A volt orosz elnök szerint bármilyen külső támadásra ítéletnapszerű választ adnak. Szerinte egy ilyen válasz rendkívül gyorsan és keményen jönne, és nem lehetne előle elbújni.

photo_camera Dmitrij Medvegyev Fotó: VALENTIN EGORSHIN/Sputnik via AFP

Medvegyev azután kezdett el fenyegetőzni, hogy Vadim Szkibickijt, az ukrán katonai hírszerzés egyik tisztviselőjét egy szombati interjúban arról kérdezték, hogy a HIMARS-ok bevethetők-e krími célpontok ellen. Azt mondta, hogy mivel Oroszország a Krímről és a Fekete-tengerről is hajtott végre csapásokat ukrán területek ellen, így ezek is indokolt célpontok. A Krím különösen fontos stratégiai jelentőséggel bír Oroszország számára, mivel ott található a fekete-tengeri flotta főhadiszállása Szevasztopolban. (Reuters)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt