Märcz Tamás távozik a magyar férfi vízilabda-válogatott éléről

sport
2022 július 18., 14:13

A Magyar Vízilabda Szövetség (MVSZ) elnöksége hétfői ülésén úgy döntött, hogy a jövőben nem Märcz Tamás irányítja a férfiválogatottat. A közlemény szerint a szövetségi kapitány közös megegyezéssel távozik.

Märcz Tamás, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a horvátok elleni vesztes bronzmeccs végén, Kvangdzsuban.
photo_camera Märcz Tamás, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a horvátok elleni vesztes bronzmeccs végén, Kvangdzsuban. Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

A szövetség azután jelentette ezt be, hogy a válogatott július elején Märcz irányításával a hetedik helyen végzett a hazai rendezésű világbajnokságon. A torna után Märcz Tamás jelezte, hogy vállalja a felelősséget a történtekért.

Az MVSZ közleménye szerint Vári Attila, a szervezet elnöke elmondta, hogy „a sportág kiemelkedően eredményes múltja és hungarikum-jellege következtében az elvárások is magasabbak, így ami más sportágakban elismerésre méltó, az a vízilabdában már magyarázkodásra adhat okot”. Az MVSZ elnöksége szerdai ülésén foglalkozik a férfiválogatott szövetségi kapitányi posztjának betöltésével.

Märcz 2017-től vezette a válogatottat, amellyel tavaly, a tokiói olimpián bronzérmet szerzett, játékosként pedig tagja volt a 2000-es sydney-i olimpián győztes magyar válogatottnak.

Irányítása alatt a válogatott a 2017-es, budapesti rendezésű vb-n ezüstérmesként végzett, 2019-ben, Kvangdzsuban negyedik lett. Elmaradt viszont a várakozásoktól a 2018-as barcelonai Európa-bajnokságon, ahol nyolcadikként zárt, de két hónappal később Berlinben megnyerte a világkupát, valamint a 2020-as, ugyancsak budapesti kontinenstornán is élen végzett. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.