Megugrott a fertőzöttek száma, de két megyében egyáltalán nem lehet oltási időpontot foglalni

járvány
2022 július 18., 09:05

Miközben a covid-fertőzöttek száma hetek óta meredeken emelkedik, az oltásregisztrációs honlapon se Vas, se Veszprém megyében nem lehet oltásra bejelentkezni a következő három hétben. A többi megyében a megyeszékhelyeken egy-egy, Budapesten három kórházban (a Heim Pálban, a Tétényi úton és a Semmelweis Városmajori részlegében) lehet péntek délelőttre, azaz leghamarabb július 22-ére időpontot foglalni.

photo_camera Fotó: Gabor Miklosi

Az új fertőzöttek számát május óta csak heti bontásban közli a kormány. Június 30-án jelentették be, hogy július 2. hetétől már csak péntekenként lesz oltási akciónap a kórházi oltópontokon, vagyis olyan, amikor időpont nélkül is bárki beoltathatja magát. Emellett a kormány szerint a háziorvosoknál és a házi gyerekorvosoknál lehet még oltásra bejelentkezni. A közleményben arra hivatkoztak, hogy mindezt a járvány visszahúzódása és a magas átoltottság indokolja.

link Forrás

Ezt a mondatot azonban a múlt heti jelentésből már kihagyták, hiszen épp június vége óta emelkedik ismét meredeken a fertőzöttek száma: a hétnapos mozgóátlag a június közepi 235-ről július 13-ra 1148-ra, a naponta regisztrált fertőzötteké 1630-ról nyolcezer fölé nőtt. Az elvégzett tesztek számát viszont nem közlik, így a járvány tényleges alakulásáról se lehet teljes képet alkotni.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.