Koronavírus-számok Magyarországon 8/16/2022
Elhunytak 0 Σ 46 966
Kórházban 0 Σ 1 501
Fertőzöttek 0 Σ 2 005 399
Tesztek 0 Σ 11 394 556
Oltottak 0 Σ 6 414 563
A legújabb trendek

Megugrott a fertőzöttek száma, de két megyében egyáltalán nem lehet oltási időpontot foglalni

július 18., hétfő 9:05
1

Miközben a covid-fertőzöttek száma hetek óta meredeken emelkedik, az oltásregisztrációs honlapon se Vas, se Veszprém megyében nem lehet oltásra bejelentkezni a következő három hétben. A többi megyében a megyeszékhelyeken egy-egy, Budapesten három kórházban (a Heim Pálban, a Tétényi úton és a Semmelweis Városmajori részlegében) lehet péntek délelőttre, azaz leghamarabb július 22-ére időpontot foglalni.

Az új fertőzöttek számát május óta csak heti bontásban közli a kormány. Június 30-án jelentették be, hogy július 2. hetétől már csak péntekenként lesz oltási akciónap a kórházi oltópontokon, vagyis olyan, amikor időpont nélkül is bárki beoltathatja magát. Emellett a kormány szerint a háziorvosoknál és a házi gyerekorvosoknál lehet még oltásra bejelentkezni. A közleményben arra hivatkoztak, hogy mindezt a járvány visszahúzódása és a magas átoltottság indokolja.

Ezt a mondatot azonban a múlt heti jelentésből már kihagyták, hiszen épp június vége óta emelkedik ismét meredeken a fertőzöttek száma: a hétnapos mozgóátlag a június közepi 235-ről július 13-ra 1148-ra, a naponta regisztrált fertőzötteké 1630-ról nyolcezer fölé nőtt. Az elvégzett tesztek számát viszont nem közlik, így a járvány tényleges alakulásáról se lehet teljes képet alkotni.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt