Az államtitkárság szerint nem kapott meghívást a díjátadóra a körözött bűnöző, akivel Potápi Árpád fotózkodott

bűnügy
2022 július 19., 10:38
comments 5

Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár egy zaklatásért, ütlegelésért és testi sértésért elítélt, és Romániában azóta is körözött bűnözővel fotózkodott július 18-án Budapesten, amikor díjakat adott át az elmúlt év legjobb magyarországi és külhoni turisztikai szolgáltatóinak, többek között a székelyudvarhelyi Pethő étteremnek is.

Potápi Facebook-oldaláról azonban fél órán belül eltűnt az a fotó, amelyen az éttermet üzemeltető Pethő családdal szerepel, és amelyen szülei társaságában látható volt Pethő Attila is, akit jelenleg is köröznek Romániában.

Debreceni-Tóth Gabriella a Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkári Kabinettől megkeresésünkre azt írta, hogy „a turisztikai díjátadót nem a Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkárság, hanem Az Utazó című turisztikai magazin szervezte”, és Potápi Árpád János államtitkár csak „meghívottként volt jelen az eseményen”.

Az államtitkárság szerint a budapesti díjátadóra csak az étterem tulajdonosai, Pethő József és felesége kaptak meghívást, „Pethő Attila nem szerepelt sem a díjazottak, sem a meghívottak között és a Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkárságnak nem volt róla tudomása, hogy körözés folyik ellene”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.