Egy coloradói férfi 21 km-en át tolt fel egy földimogyorót egy 4,3 km magas hegycsúcsra az orrára erősített kanállal

idióta rekordok
2022 július 19., 19:29
comments 9

Az igazi hősök köztünk élnek, nem a Marvel Univerzumban.

Egy coloradói férfi múlt pénteken történelmet írt mint a leggyorsabb ember, aki orral feltolt egy földimogyorót a 4,3 km magas Pikes Peak hegycsúcsára.

link Forrás

Bob Salem egy túlnyomásos lélegeztetőgép maszkjára ragasztott műanyagkanállal lapátolta fel a mogyorót a Barr Trail nevű 21 km-es útvonalon, ami Manitou Springs városát köti össze a csúccsal. A bizarr kihívás 7 napig tartott, egy nappal megdöntve a korábbi rekordot.

Salem kb. két tucat mogyorót lökött maga előtt a kirándulása során. A mogyorók egy része legurult a hegyről, más része pedig a sziklák közötti repedésekbe hullott. A férfi napi 5-6 órát küzdött.

„Ez egy elég furcsa hagyomány, szóval nagyon jó érzés. Ez is elég furcsa érzés” – mondta az 53 éves Salem a FOX21 News Coloradónak.

link Forrás

Hogy elkerülje a hőséget és a többi túrázót, Salem a legtöbb lökést sötétedés után végezte. Eredetileg a fia segítette volna (ő cipelte volna a cuccokat), de a nappali hőség meg a tömeg miatt inkább Salem esténként folytatta egyedül. Végül négykézláb jutott fel a híres hegyre Manitou Springs fennállásának 150. évfordulóját ünnepelve. A város weboldala nyomon követte Salem napi fejlődését, és gratulált is neki.

link Forrás

Egy földimogyorót a hegy tetejére feltolni 93 éves múltra tekint vissza. 1929-ben Bill Williams 500 dollárral fogadott a barátaival, hogy 22 nap alatt fel tud tolni egy földimogyorót a Pikes Peak csúcsára. Az előző évben egy földimogyorót tolt 18 km-nyi sík terepen Texasban, így ezúttal egy zacskó tartalék földimogyoróval érkezett. Az extra földimogyoró mellett Williams tartalék kesztyűket, cipőket és bőr térdvédőket is csomagolt, végül 20 nap alatt fejezte be az utat – mondta el David Walker, a Manitou Springs Heritage Center önkéntese a Travel Channelnek.

Williams földimogyoró-tolási idejét 1963-ban Ulysses Baxter rockabilly-énekes érte el, aki 8 nap alatt ismételte meg a bravúrt. 1976-ban Tom Miller főiskolai hallgató azt állította, hogy négy nap alatt kúszott fel a Pikes Peak Highway-n, de Michael Maio, a Manitou Springs Heritage Center elnöke szerint senki sem látta, hogy megtette volna az utat.

Miután a múlt héten elérte a csúcsot, Salem a Colorado Springs Gazette-nek azt mondta, készen áll arra, hogy hazamenjen és szunyókáljon. (Outside Online)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.