Francis Ford Coppola: A Marvel-filmek megvetendő produkciók

Több 444 videó?
Szeretném

A 80 éves Francis Ford Coppola a hétvégén Lyonban átvette a Lumiere-díjat az életművéért. A Keresztapa, a Magánbeszélgetés és az Apokalipszis most! rendezője arról beszélt, hogy szerinte a szintén rendező barátja, Martin Scorsese túl kedves volt, amikor azt mondta, a Marvel-szuperhősfilmek nem filmek, inkább a vidámparki szórakoztatáshoz hasonlítanak. Coppola szerint ugyanis a helyzet sokkal rosszabb.

Francis Ford CoppolaFotó: Nicolas Liponne/NurPhoto

Coppola a Yahoo News tudósítása szerint azt mondta: „Amikor Martin Scorsese azt mondja, a Marvel mozgóképei nem is filmek, igaza van, mert egy filmtől azt várjuk, hogy tanuljuk belőle valami, azt várjuk, hogy kapjunk tőle valamilyen inspirációt, megvilágosodást vagy tudást. Nem tudom, ki kap bármi ilyesmit attól, hogy újra meg újra megnézi ugyanazt a filmet. Martin még kedves volt, amikor azt mondta, hogy ezek nem is filmek. Ő nem mondta ki, hogy ezek megvetendő produkciók. Hát én kimondom.”

Scorsese egyébként azután, hogy fél Hollywood – például a szuperhősfilmeken kaszáló Robert Downey Jr. és Samuel L. Jackson is – felháborodott a kijelentésén, ismét elmondta, hogy: „Ez nem mozi, ez valami más, és nem kéne, hogy ilyenekkel árasszanak el bennünket.” Scorsese azért is haragszik, mert az ő eredeti ötleten alapuló, nagy költségvetésű maffiafilmjét, Az írt az összes stúdió elutasította, így azt egy online streamingszolgáltatónál kellett megcsinálnia.

Martin ScorseseFotó: Jamie McCarthy/AFP

Arról, hogy a lényegében egy kaptafára készülő Marvel-univerzum hogyan tarolta le, és alakította át a mozi világát, itt írtunk hosszan(Index)