Francis Ford Coppola: A Marvel-filmek megvetendő produkciók

FILM
2019 október 21., 12:23
comments 736

A 80 éves Francis Ford Coppola a hétvégén Lyonban átvette a Lumiere-díjat az életművéért. A Keresztapa, a Magánbeszélgetés és az Apokalipszis most! rendezője arról beszélt, hogy szerinte a szintén rendező barátja, Martin Scorsese túl kedves volt, amikor azt mondta, a Marvel-szuperhősfilmek nem filmek, inkább a vidámparki szórakoztatáshoz hasonlítanak. Coppola szerint ugyanis a helyzet sokkal rosszabb.

photo_camera Francis Ford Coppola Fotó: Nicolas Liponne/NurPhoto

Coppola a Yahoo News tudósítása szerint azt mondta: „Amikor Martin Scorsese azt mondja, a Marvel mozgóképei nem is filmek, igaza van, mert egy filmtől azt várjuk, hogy tanuljuk belőle valami, azt várjuk, hogy kapjunk tőle valamilyen inspirációt, megvilágosodást vagy tudást. Nem tudom, ki kap bármi ilyesmit attól, hogy újra meg újra megnézi ugyanazt a filmet. Martin még kedves volt, amikor azt mondta, hogy ezek nem is filmek. Ő nem mondta ki, hogy ezek megvetendő produkciók. Hát én kimondom.”

Scorsese egyébként azután, hogy fél Hollywood – például a szuperhősfilmeken kaszáló Robert Downey Jr. és Samuel L. Jackson is – felháborodott a kijelentésén, ismét elmondta, hogy: „Ez nem mozi, ez valami más, és nem kéne, hogy ilyenekkel árasszanak el bennünket.” Scorsese azért is haragszik, mert az ő eredeti ötleten alapuló, nagy költségvetésű maffiafilmjét, Az írt az összes stúdió elutasította, így azt egy online streamingszolgáltatónál kellett megcsinálnia.

Martin Scorsese
photo_camera Martin Scorsese Fotó: Jamie McCarthy/AFP

Arról, hogy a lényegében egy kaptafára készülő Marvel-univerzum hogyan tarolta le, és alakította át a mozi világát, itt írtunk hosszan(Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.