Hatméteres hullámok csaptak le Hawaiira

időjárás
2022 július 19., 04:15
comments 7

Hat méter magas hullámok csapdosták a Hawaii szigetek déli részét a hétvégén, elöntve otthonokat, autópályákat, esküvőket, írja a Guardian.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat közlése szerint az erős hullámzást a dagály és az éghajlatváltozással összefüggő emelkedő tengerszint kombinációja okozta. Mivel a klímaváltozás miatt emelkedik a tengerszint, ezért a dagály egyre nagyobb problémát fog jelenteni. A szakértők szerint az ekkora hullámok nagyon ritkák, évtizedek óta nem is láttak ilyet. A hullámok a Csendes-óceán déli részén keletkezhettek, ahol jelenleg tél van.

A hatalmas hullámokról több felvétel is készült, többek között arról, ahogy átcsapnak két tengerparti ház fölött és elmosnak egy esküvőt.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.