Súlyosbodik az aszály, a vízügy országosan összehangolja a vízhiány elleni készültséget

ÉLET
2022 július 20., 14:01
comments 4

Súlyosbodik az aszály, a vízügy országosan összehangolja a vízhiány elleni készültséget - tájékoztatta az Országos Vízügyi Főigazgatóság szerdán az MTI-t.

Az Alföldön az öntöző- és kettős működésű csatornák teljes kapacitással üzemelnek. A rendkívüli öntözési kérelmek eddig soha nem tapasztalt nagyságrendben jelentkeznek

- közölte az OVF. A 12 vízügyi igazgatóságból már tíz területén rendeltek el vízhiány elleni készültségi fokozatot: jelenleg hét vízhiánykezelő körzetben elsőfokú, hét körzetben másodfokú, és 18-ban harmadfokú - vagyis a legmagasabb - készültség van érvényben. Az OVF szerint a csapadékmentes időjárás és a vízkészletek folyamatos csökkenése miatt a vízigények úgy nőttek, hogy azok kielégítését csak több vízügyi igazgatóság összehangolt működése mellett, térségi vízátvezetésekkel, adott esetben szivattyús vízpótlással lehet csak megoldani.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.