Ezüstérmes a férfi kardcsapat a vívó-világbajnokságon

sport
2022 július 21., 17:54
comments 1

45-37-re kikapott a döntőben, így ezüstérmet nyert a magyar férfi kardcsapat a kairói vívó-világbajnokságon. Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád és Decsi Tamás a dél-koreaiakkal vívtak az aranyért, akik az előző három vb-t és a tokiói olimpiát is megnyerték.

A magyar csapat a vietnámiakat, a spanyolokat, a törököket és az olaszokat győzte le a verseny korábbi szakaszában.

photo_camera Szilágyi Áron (b) és Gémesi Csanád a kairói vívó-világbajnokság férfi kard csapatversenyének Olaszország elleni elődöntőjében 2022. július 21-én Fotó: Mohamed Hoszam/MTI/MTVA

A magyar válogatott a legutóbbi, 2019-es budapesti vb-n ugyancsak ezüstérmes volt, akkor szintén a dél-koreaiaktól szenvedett vereséget, egyetlen tussal. A kardcsapat sorozatban az ötödik vb-t zárta éremmel. Az előző négyen háromszor második, egyszer harmadik lett: 2016-ban az oroszoktól, 2017-ben és 2019-ben a dél-koreaiaktól kapott ki a döntőben, 2018-ban pedig bronzérmet szerzett. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.