Jean-Michel Jarre is eladta teljes életművének jogait

ZENE
2022 július 21., 13:26
comments 4

Más sztárokhoz hasonlóan Jean-Michel Jarre is pénzzé tette zenei életművét. Az elektronikus zene francia óriása műveinek kiadói jogait, szerzeményei után járó bevételeit a BMG kiadóra ruházta.

A tranzakciót csütörtökön jelentette be a Bertelsmann német médiaóriás, amely a BMG-t is tulajdonolja. A közlemény nem szól pénzügyi részletekről, ugyanakkor hangsúlyozza, hogy a legnagyobb eddigi franciaországi üzleti megállapodásukat kötötték meg.

link Forrás

Az alku részét képezik a Jean-Michel Jarre hírnevét megalapozó, a hetvenes években megjelent lemezei, köztük az Oxygene, az Equinoxe és a szerzemények után járó bevételek. A BMG tíz évvel ezelőtt, 2012-ben már megszerezte Jarre első három lemezének jogait, amikor megvette a Francis Dreyfus Music kiadót.

"Jean-Michel Jarre nemcsak az elektronikus zene úttörője, hanem elismert és nagyszerű nagykövete a kultúrának és a nemzetköziségnek. Csaknem ötven évvel az Oxygene berobbanása után örömünkre szolgál, hogy kezelői lehetünk zenéje kiadói jogainak" - mondta Hartwig Masuch, a BMG elnöke.

A francia zenész lemezeiből eddig 865 millió fogyott világszerte.
"Megnyugtató számomra, hogy kiadói katalógusom Európában marad, és hogy munkám jó kezekben fejlődhet tovább" - fogalmazott Jarre. Az elmúlt egy évben mások mellett Justin Timberlake, Sting és Tina Turner tette pénzzé zenei életművét.(MTI, Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.