Jean-Michel Jarre is eladta teljes életművének jogait

július 21., csütörtök 13:26
4

Más sztárokhoz hasonlóan Jean-Michel Jarre is pénzzé tette zenei életművét. Az elektronikus zene francia óriása műveinek kiadói jogait, szerzeményei után járó bevételeit a BMG kiadóra ruházta.

A tranzakciót csütörtökön jelentette be a Bertelsmann német médiaóriás, amely a BMG-t is tulajdonolja. A közlemény nem szól pénzügyi részletekről, ugyanakkor hangsúlyozza, hogy a legnagyobb eddigi franciaországi üzleti megállapodásukat kötötték meg.

Az alku részét képezik a Jean-Michel Jarre hírnevét megalapozó, a hetvenes években megjelent lemezei, köztük az Oxygene, az Equinoxe és a szerzemények után járó bevételek. A BMG tíz évvel ezelőtt, 2012-ben már megszerezte Jarre első három lemezének jogait, amikor megvette a Francis Dreyfus Music kiadót.

"Jean-Michel Jarre nemcsak az elektronikus zene úttörője, hanem elismert és nagyszerű nagykövete a kultúrának és a nemzetköziségnek. Csaknem ötven évvel az Oxygene berobbanása után örömünkre szolgál, hogy kezelői lehetünk zenéje kiadói jogainak" - mondta Hartwig Masuch, a BMG elnöke.

A francia zenész lemezeiből eddig 865 millió fogyott világszerte.
"Megnyugtató számomra, hogy kiadói katalógusom Európában marad, és hogy munkám jó kezekben fejlődhet tovább" - fogalmazott Jarre. Az elmúlt egy évben mások mellett Justin Timberlake, Sting és Tina Turner tette pénzzé zenei életművét.(MTI, Reuters)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt