Magyar mezőnyjátékos nélkül játszott BL-selejtezőt a Ferencváros

sport
2022 július 21., 08:36
comments 9

Szerda este játszották a BL-selejtező második fordulójának első meccsét Budapesten, és bár a Ferencváros megszerezte a vezetést, a szlovák Slovan fordítani tudott, így 1-2-es előnyből várhatják a jövő heti, pozsonyi visszavágót.

A meccs érdekessége, hogy a Ferencváros csapatában egyetlen magyar játékos, a kapus Dibusz Dénes lépett pályára, míg a mezőnyben csak légiósok voltak: a csapat ugyanis a Wingo, S. Mmaee, Kovacevic, Civic – Laidouni (Mercier, 72.), Zachariassen, Esiti – Nguen (Auzqui, 80.), Boli (Bassey, 72.), A. Traoré (Loncar, 57.) összeállításban játszotta le a mérkőzést.

photo_camera Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Önmagában annak, hogy egy nemzetközi ligába készülő klubcsapatban alul vannak reprezentálva az adott ország játékosai, nem kellene meglepetést okoznia, Angliától Németországig számos országból lehet ismerni hasonló példákat (bár a nulla hazai mezőnyjátékos azért ott is ritkaságszámba megy). De mivel Magyarországon a nyugati bajnokságokhoz képest irdatlan állami pénzek vannak átcsatornázva a profi futballba, illetve mert a Ferencváros folyamatosan mint a „nemzet csapata” van keretezve, azért érdemes erre röviden kitérni. Amúgy a Slovanban a kapus Chovan mellett négy szlovák játékos lépett pályára kezdőként.

További érdekesség, amire a Futballsznob hívta fel a figyelmünket: míg a Ferencváros egyetlen egy magyar mezőnyjátékost sem küldött pályára, addig a Slovanban jutott 3 és fél perc Holman Dávidnak.

link Forrás

A mérkőzés után a Ferencváros orosz edzője, Sztanyiszlav Csercseszovot arról beszélt a Nemzeti Sport beszámolója szerint, hogy „sajnos nem mindig úgy jön ki a lépés, ahogy szeretnénk, a futball istene olykor átírja, amit szeretnénk. Öt percen kívül a játékkal elégedett lehetek, ezt mutatják a statisztikák is. Ez a meccs nem jött jól ki, bízunk benne, hogy jövő héten fordul a kocka”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.