A rezsivédelemre és a honvédelemre hivatkozva elmarad az óbudai Veres Péter Gimnázium teljes körű felújítása

július 22., péntek 13:30
9

Óbuda polgármestere, Kiss László az oldalán számolt be arról, hogy pár napja értesítették őt, hogy hiába a már jóváhagyott fejlesztési terv, nem újítják fel a Veres Péter Gimnázium épületét.

Mint a levélből kiderül, az óbudai gimnázium teljes körű felújítása is azért marad el, mert a kormány minden tervezett, de még nem elkezdett beruházás kivitelezését felfüggesztette: a Beruházási Ügynökség is a rezsicsökkentés védelme és a honvédelmi célok teljesítése érdekében szükséges költségvetési intézkedésekről szóló kormányhatározatra hivatkozik.

„Magam döbbenetesnek tartom, hogy a kormányzat felelőtlen gazdálkodása miatt újabb kerületi (ezúttal állami) fejlesztések nem valósulnak meg. Sajnos ez nem az első eset,amikor a III. kerületieket károsítja meg a kormányzat rossz gazdaságpolitikája” – írja erről a polgármester.

Óbuda honlapján még elérhető a februári hír, mely szerint „kormányzati forrásból, közel 9 milliárd forintból újul meg Óbuda-Békásmegyer és Magyarország egyik legrangosabb gimnáziumának épülete. Az iskola évről évre az ország 10 legjobb gimnáziuma között szerepel. A beruházást követően közel 300 négyzetméterrel bővül az iskola alapterülete és a XXI. századi oktatási elvárásoknak megfelelő struktúra kerül kialakításra. Megújul a homlokzat, az épület gépészeti és villamos rendszere, az egész iskola energiatakarékossá és akadálymentessé válik. A szerződéskötés idén megkezdődik és 2024-ben már egy modern és a gimnázium eredményeihez méltó épületben kezdhetik meg a tanévet a diákok.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt