A többségnek el kell ismernie a kisebbséget megillető összes jogot - szlovák igazságügy-miniszter a pozsonyi Pride-on

külföld
2022 július 23., 18:55
comments 4

Pozsonyban is szombaton tartották a Pride-ot, ahol az Új Szó tudósítása szerint felszólalt Mária Kolíková igazságügy-miniszter is, aki támogatását fejezte ki a LGBTI közösség tagjai felé.

„Bárki, aki tiszteletben tartja az emberi jogokat, nagyon jól tudja, hogy hatalmas adóssággal tartozunk feléjük. Ez egy kisebbség, amelyet a többségnek teljes mértékben el kell ismernie, és el kell ismernie az őket megillető összes jogot” – hangoztatta Kolíková.

Zuzana Čaputová köztársasági elnök pedig Facebook-bejegyzésében azt írta, hogy szerinte Szlovákiának szüksége van az LMBTI közösség tagjainak tehetségére és értékeire. "Itt otthon vannak, nem önökkel van probléma, hanem azokkal, akik ezt a közösséget célponttá teszik saját politikai céljaik eléréséhez" – üzente az LMBTI közösségnek az államfő.

photo_camera Fotó: Halász Júlia

A budapesti felvonuláson nem szólalt fel a magyar igazságügy-miniszter, de a Telex riportja szerint Tusványosról azt üzente a Pride résztvevőinek: "Érezzék jól magukat!" A magyar államfő sem üzent semmit.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt