A Velencei-tó vízszintje négy centire van a valaha mért legalacsonyabbtól

július 23., szombat 8:17
6

A Velencei-tavon komoly beavatkozásokra van szükség, mert jelenleg négy centiméterre vannak a valaha mért legalacsonyabb vízállási szinttől – erről Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője beszélt az M1-en szombat reggel a 24.hu szemléje szerint. Hozzátette, hogy a tavat minden hajlabnan levegőztetik a szakkemberek és folyamatosan próbálják az oxigént dúsítani a vízben az élővilág érdekében.

Siklós szerint az ország egyre nagyobb területén válhat súlyosabbá az aszályhelyzet, az Országos Műszaki Irányító Törzs (OMIT) előrejelzései szerint a következő napokban már nemcsak az ország keleti területein, hanem nyugatabbra is fokozódhat a vízhiány. Emiatt több helyen másod-, harmadfokú készültség van érvényben.

Beszélt arról is, hogy a Balatonon alacsony a vízállás, de hozzátette, hogy 1921 és 2021 között hatvan alkalommal alacsonyabb volt a vízszint a jelenleginél.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt