A Velencei-tó vízszintje négy centire van a valaha mért legalacsonyabbtól

belföld
2022 július 23., 08:17
comments 6

A Velencei-tavon komoly beavatkozásokra van szükség, mert jelenleg négy centiméterre vannak a valaha mért legalacsonyabb vízállási szinttől – erről Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője beszélt az M1-en szombat reggel a 24.hu szemléje szerint. Hozzátette, hogy a tavat minden hajlabnan levegőztetik a szakkemberek és folyamatosan próbálják az oxigént dúsítani a vízben az élővilág érdekében.

Siklós szerint az ország egyre nagyobb területén válhat súlyosabbá az aszályhelyzet, az Országos Műszaki Irányító Törzs (OMIT) előrejelzései szerint a következő napokban már nemcsak az ország keleti területein, hanem nyugatabbra is fokozódhat a vízhiány. Emiatt több helyen másod-, harmadfokú készültség van érvényben.

Beszélt arról is, hogy a Balatonon alacsony a vízállás, de hozzátette, hogy 1921 és 2021 között hatvan alkalommal alacsonyabb volt a vízszint a jelenleginél.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.