Orbán fajelméleti fejtegetésbe fogott, és megjósolta, hogy 2030-ra megbukik a nyugati civilizáció

Lezárt tartalom a Kör tagjainak POLITIKA
2022 július 23., 10:55
comments 326

Orbán Viktor idei tusványosi beszédének legbizarrabb része nem a jelenről, még csak nem is a közeljövőről szólt, hanem egy emberöltővel tekintett előre, és a következő generációnak adott feladatot.

Azt mondta, hogy eljön majd az idő, amikor nem szabad beengedni Magyarországra az Európán kívülről származókat, akkor sem, ha a schengeni határon át jönnének. Szerinte addigra eljön az idő, hogy a nyugat-európai városok lakóinak több mint fele nem európai származású lesz, ezért itt lépéseket kell tenni, hogy a fajok keveredése ne történhessen meg. Elég világosan utalt arra, hogy eljöhet az idő, amikor nem azt kell nézni a határon, hogy valaki EU-s állampolgár-e, vagy jogszerűen tartózkodik-e az EU-ban, hanem azt, hogy milyen származású.

A jog és a születési státus szétválasztása a 20. század 40-es éveiben volt elterjedt irányzat Európában, akkor történt meg, hogy származási alapon tömegeket fosztottak meg jogaiktól. E logika mentén irtották ki a zsidókat a nácik által felügyelt területeken, de e logika alapján telepítettek ki magyarokat Csehszlovákiából a háború után, vagy éppen németeket Magyarországról. A logikának - még ha csak idegenrendészeti vonatkozásban is – Orbán szerint egy emberöltőn belül vissza kell térnie Közép-Európába.

A miniszterelnök szerint az európai fajok egymás között keveredhetnek, de Európán kívüliek az itteniekkel nem keveredhetnek. E cél megvalósításáért több gyereknek kell születnie, különben Magyarországot és a Kárpát-medencét „ellakják” előlünk.

A háborúról

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt