Robbanások Odesszában, órákkal azután, hogy aláírták az orosz-ukrán gabonaszállítási egyezményt

háború
2022 július 23., 09:49
comments 1

Szombat reggel robbanások rázták meg Odesszát, az egyik kulcsfontosságú ukrán kikötőt, órákkal azután, hogy pénteken aláírták az orosz-ukrán gabonaszállítási egyezményt, vagyis hogy a gabonaszállító hajók biztonságosan közlekedhetnek a kikötőkben és a tengeren.

A megállapodást az ENSZ „a remény jelzőfényének” nevezte.

A szombat reggeli robbanások eredete egyelőre tisztázatlan. Olekszij Honcsarenko helyi képviselő Telegramon azt írta, hogy a városban hat robbanás történt, a támadás után pedig kigyulladt a kikötő. „Repülőgépekre van szükségünk, és el kell süllyesztenünk az Orosz Föderáció teljes fekete-tengeri flottáját. Ez a legjobb megoldás a gabonaexportra” – mondta. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.