Éveken belül csökkenésnek indul a kínai népesség

külföld
2022 július 25., 08:50
comments 2

2025-ig bekövetkezik a demográfiai fordulat Kínában, amikortól csökkenni fog a népesség, írja a központi irányítás alatt levő Global Times.

Vasárnap nyilvánosságra hozott adatok szerint egyes térségekben évtizedek óta nem született olyan kevés gyerek, mint 2021-ben. Hunan tartományban közel 60 év után most először esett 500 ezer alá a születésszám, ami már csak Kuangtungban haladja meg az egymilliót.

photo_camera Fotó: CHEN BIN/Imaginechina via AFP

A kínai állam hiába engedélyezte három gyerek vállalását, nem sikerült megállítani a növekedés lassulását. A növekvő megélhetési költségek, a munkaerőpiaci nyomás és a nemek közötti egyenlőtlenségek mind hozzájárulnak ehhez. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt