Hamarosan érkezik Magyarországra a majomhimlőoltás

Egészségügy
2022 július 25., 05:04
comments 1

A Nemzeti Népegészségügyi Központ szerint heteken belül érkezik Magyarországra majomhimlő elleni vakcina, írja az rtl.hu. Az oltóanyagokat lakosságarányosan osztják szét az Európai Unióban, először a leginkább érintett országok kapják meg.

Az Egészségügyi világszervezet globális vészhelyzetnek minősítette a majomhimlő-járványt. Jelenleg két hasonló vészhelyzet van érvényben: egy a koronavírus miatt, egy pedig a gyermekbénulás felszámolására irányuló erőfeszítések miatt.

Magyarországon eddig 33 majomhimlős fertőzöttet találtak.

Antitestek támadják a majomhimlővírust.
photo_camera Antitestek támadják a majomhimlővírust. Fotó: JUAN GAERTNER/SCIENCE PHOTO LIBR/Science Photo Library via AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.