Félbeszakadt a brit miniszterelnök-jelöltek tévévitája, mert elájult a moderátor

baleset
2022 július 26., 19:38
comments 2

Félbeszakadt a brit Konzervatív Párt két kormányfőjelöltje közti esti, élő tévévita, miután a moderátor elájult.

Liz Truss és Rishi Sunak második vitáját, amit a Talk TV televíziós csatorna élőben közvetített, félbe kellett hagyni, miután az egyórás vita felénél puffanás hallatszott. A kamera éppen Trusst mutatta, aki a zajtól megijedt és felkiáltott.

link Forrás

A közvetítés ezután félbeszakadt, de az esemény másik házigazdája, a Sun egyik újságírója biztosította a jelenlévőket, hogy egészségügyi probléma merült fel valakinél, nem pedig biztonsági incidens történt, és a jelöltek épségben vannak.

A Talk TV közleménye szerint Kate McCann, a vita egyik moderátora az élő közvetítés során elájult, és bár már jól van, a szervezők úgy döntöttek, nem folytatják a vitát.

Liz Truss hivatalban lévő külügyminiszter és Rishi Sunak volt pénzügyminiszter a kormányzó brit Konzervatív Párt elnöki tisztségéért – ezzel pedig automatikusan a kormányfői posztért is – versengenek, amit eddig Boris Johnson töltött be.

Johnson, az elmúlt hónapok halmozódó botrányai miatt július elején bejelentette a lemondását pártja vezetői posztjáról, ezzel a miniszterelnöki megbízatása is megszűnt, de az utódja megválasztásáig ügyvivő kormányfőként marad a kabinet élén. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.