„Nem zavar minket, ha a fél világ nácinak tart?”

POLITIKA
2022 július 26., 06:41
comments 117

„Magyarország miniszterelnöke azt nem akarja, hogy a magyarok arabokkal és feketékkel keveredjenek. A nem fehérekkel és a nem keresztényekkel van problémája. A színesbőrű lányokat és fiúkat szeretné távoltartani a magyar fiúktól és lányoktól. Mármint, hogy ezek a színesbőrűek ne hágjanak magyar lányokat és a magyar fiúk ne hágjanak színesbőrűeket, mert abból lesz a faji keveredés, amit Orbán Viktor elutasít. Tetszik érteni?” - kérdezi posztjában Schilling Árpád rendező, aki az elmúlt években több civil megmozdulást is szervezett.

Frissítés 11.30: Schilling posztja eltűnt, mint kérdésünkre elmondta, a Facebook leszedte, egyelőre nem világos, miért.

„Mennyien érzik magukénak a miniszterelnök úr gondolatait? Végül is mennyien vannak, akik ezt a faji alapú szart szeretik? Hányan vannak, akik ezen simán túllépnek?”

Ezek után mintha önellentmondásba keveredne a szöveg, legalábbis nem eldönthető, hogy Schilling szerint Orbánnak ilyen fontos a fajelmélet, és a választói ezt csak „elfogadják”, vagy ellenkezőleg, a választók akarják ezt, és Orbán csak ennek a népakaratnak enged. Majd azt a minimum vitatható következtetést vonja le, hogy aki Orbánra szavaz, az náci.

„Tessék már végre belátni, hogy minden politikai ügyeskedés mellett valahogy ez a lényeg. Ez a faji bullshit! Nem azért, mert Orbánt ez annyira érdekli. Nem. Azért, mert az embereket érdekli. A támogatóit, a szavazóit. Ők nem akadnak fönn rajta, együtt tudnak élni vele, még ha esetleg nem is lelkesednek érte. Elfogadják, hogy az ország vezetője fajtisztaságról szónokol. Ez azt jelenti, hogy minden egyes Orbán szavazó - kivéve azt, aki ezek után már tényleg visszahőköl - náci. NÁCI! Sőt! NÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁCI!”

Schilling tudja, hogy véleményét túl radikálisnak bélyegzik majd: „Nem érdekel, hogy a mindentől, talán még magától is független pesti értelmiség cinikusan lesajnálja a felháborodásomat. Nem érdekel, hogy ez - kevés kivételtől eltekintve - szinte senkit sem ráz meg! Azt üzenem mindenkinek, aki egy vállrándítással intézi el ezt az ügyet, hogy na, pont ezért jutottunk oda, ahol most vagyunk. Azért vagyunk ilyen erkölcsi színvonalon, ezért nem vagyunk képesek elkergetni a p....ba egy zsarnokot, mert mindig mindent relativizálunk.”

Végül újabb kérdésekkel zár:

„Nincsenek elveink, baszki?! Nem hiszünk már semmiben?! Semmi méltóság, semmi büszkeség, semmi emberség, semmi erkölcsi nagyság?! Nem zavar minket, ha a fél világ nácinak tart minket, mert mi meg mindenki mást tartunk annak, és egyébként is, kit érdekel itt már bármi is?!”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.