Sosem volt még ilyen jó kóbor macskának lenni

játék
2022 július 26., 04:04

Megmagyarázhatatlan, miért nem jelent meg eddig olyan videójáték, amiben egy egyszerű házi macskát irányíthatunk. Biztosan erre gondoltak a francia BlueTwelve Stúdiónál is.

link Forrás

A Stray olyan platformer kalandjáték, amiben egy kóbor macska bőrébe bújva fedezhetjük fel egy letűnt civilizáció romjait. Ebben a világban örök sötétség honol, az emberiség már hosszú évszázadok óta kihalt, csak az egykor a segítségükre létrehozott, azóta öntudatra ébredt robotok próbálnak valami társadalom-szerű dologban létezni. Ha akarnának, sem tudnának kijutni zsúfolt városuk védett zónáiból, mert van odakint egy vírus, ami mindent felfal, ami él, vagy legalábbis mozog.

Éppen ezért okoz nagy felfordulást a macska, aki apró termete és mozgékonysága miatt új löketet ad az androidok szabadságharcának.

photo_camera Ne zavartasd magad Fotó: Annapurna Interactive

A játék talán legszórakoztatóbb része, hogy a készítők remekül ráéreztek, hogyan kell bemutatni a macskalét kvintesszenciáját. Minden különösebb ok nélkül lelökhetjük a polc szélén hagyott tárgyakat, szétkarmolhatjuk a kanapét és végigszaladhatunk a billentyűzeten, hogy begépelhessük:

gdfgndj2rjnggfgkdfjg//

Külön gombbal nyávoghatunk, dorombolhatunk a robotok lábánál, vagy szundíthatunk egyet a széthagyott pokrócokon.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.