14 év után megemelte a sajtburger árát a brit McDonald's

külföld
2022 július 27., 17:54
comments 4

10 és 20 penny közötti összeggel emelik meg számos termékük árát brit gyorséttermeikben, közölte a McDonald's. A sajtburger 14 éve változatlan ára most 99 pennyről (477 forint) 1,19 fontra (573 forint) emelkedett. Ha az ár az inflációval összhangban emelkedett volna, akkor most 1,42 fontba (684 forint) kerülne egy sajtburger.

A vállalatoknak szembe kell nézniük a az üzemanyag, a bérek és az alapanyagok megnövekedett költségeivel, amik most növekednek a leggyorsabban az elmúlt negyven évben. A McDonald's brit és írországi részlegének vezérigazgatója, Alistair Macrow a vásárlóknak küldött e-mailben azt írta, hogy a vállalatnak nehéz döntésekkel kell szembenéznie az árakat illetően.

"Megértjük, hogy semmilyen áremelés nem jó hír, de ameddig csak lehetett, késleltettük és minimalizáltuk ezeket a változásokat" - mondta, hozzátéve, hogy az árnövekedés nem érint minden terméket. Egyes árak továbbra is eltérőek lesznek a különböző éttermekben, mivel néhányat franchise-partnerek üzemeltetnek, akik a McDonald's ajánlásai alapján határozhatják meg az árakat.

Megemelkedik a reggeli ételek, a nagy kávék, a dobozban kérhető McNugget és a közepesről nagy adagokra váltás ára.(via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.