A rezsiszámlán üt vissza, hogy alig újítottuk fel a lakásainkat

lakhatás
2022 július 27., 04:09

„A rezsi Magyarországon sokkal nagyobb arányát foglalja el vagy foglalja le a havi jövedelemnek, mint a nyugat-európai országokban. (...) Nekünk a rezsi egy nagy gond, azt kezelni kell” - mondta Orbán Viktor június 10-én a Kossuth rádióban, ígérve, hogy a jövő évi költségvetés meg fogja védeni a rezsicsökkentést.

Egy hónappal később rezsiemelést jelentettek be, és bár utólag finomítottak rajta, a kormány számításai szerint így is a háztartások negyedének - valójában akár a harmadának - többet kell fizetnie augusztustól.

Az elmúlt hetekben milliók próbáltak számolgatni, túllépik-e a fogyasztási limitet, és mennyire járnak rosszul az új rendszerben. Most válik igazán égetővé, hogy lakásaink, házaink jelentős része elavult és energiapazarló. Ha nem így lenne, a rezsiköltségek sem okoznának akkora gondot, mint Orbán megállapította.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.