A rezsiszámlán üt vissza, hogy alig újítottuk fel a lakásainkat

Lezárt tartalom a Kör tagjainak lakhatás
2022 július 27., 04:09
comments 96

„A rezsi Magyarországon sokkal nagyobb arányát foglalja el vagy foglalja le a havi jövedelemnek, mint a nyugat-európai országokban. (...) Nekünk a rezsi egy nagy gond, azt kezelni kell” - mondta Orbán Viktor június 10-én a Kossuth rádióban, ígérve, hogy a jövő évi költségvetés meg fogja védeni a rezsicsökkentést.

Egy hónappal később rezsiemelést jelentettek be, és bár utólag finomítottak rajta, a kormány számításai szerint így is a háztartások negyedének - valójában akár a harmadának - többet kell fizetnie augusztustól.

Az elmúlt hetekben milliók próbáltak számolgatni, túllépik-e a fogyasztási limitet, és mennyire járnak rosszul az új rendszerben. Most válik igazán égetővé, hogy lakásaink, házaink jelentős része elavult és energiapazarló. Ha nem így lenne, a rezsiköltségek sem okoznának akkora gondot, mint Orbán megállapította.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt