Alacsony a Duna vízszintje, emiatt ismét látni, „ahogy rákkeltő mérgek csorognak a Dunába a volt Gázgyár területéről Óbudán”

környezetszennyezés
2022 július 27., 13:17
comments 8

Erről a Greenpeace Magyarország ír Facebookon, hozzátéve, hogy 2018-ban már kimérték, hogy „egyes rákkeltőnek minősített szennyezőanyagok több százszorosan, más súlyos mérgek pedig több ezerszeresen haladták meg a talajvízre megengedett határértéket”.

Azt írják, a hazai hatóságok évtizedek óta képtelenek elérni az állami tulajdonban lévő Nemzeti Közműveknél, hogy megkezdődjön végre a szennyezés felszámolása.

„Elfogadhatatlan, hogy sok-sok éve a szennyezett, bűzös területen sportolnak, sétálnak emberek és folyik a méreg a Dunába, az ország egyik legfontosabb ivóvízbázisába. ”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.