Ezernél több covidos van kórházban

járvány
2022 július 27., 07:26
comments 3

Május közepe óta nem fordult elő, hogy ezernél több koronavírusos beteget ápoljanak kórházban, most 1345-en vannak. Egy héttel ezelőtt 866-an voltak. Jól mutatja, mennyire más az idén nyári helyzet a tavalyihoz képest, hogy egy évvel ezelőtt csak 73-an voltak kórházban.

19-en szorulnak invazív lélegeztetésre, tavaly ilyenkor 11-en voltak.

link Forrás
link Forrás

A fertőzésszámok is mutatják, hogy erősödik a járvány, de itt tényleg csak a trendeket érdemes figyelni. A covidosok egy jelentős része - például akik boltban vesznek tesztet, és úgy lesznek pozitívak - nem szerepel a statisztikában. A központilag adminisztrált tesztek számát már nem is közlik, így azt sem tudjuk megnézni, hogy az elmúlt héten regisztrált 14 ezer fertőzött mennyi tesztből jött össze.

link Forrás

Az elmúlt héten 54-en haltak meg, míg a megelőző héten 40-en, azelőtt pedig 35-en.

link Forrás

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.