Megölték az egyik emberekre támadó makákót Japánban

ÁLLAT
2022 július 27., 08:09
comments 6

A japán rendőrség elfogta és megölte annak a majombandának az egyik tagját, amely az elmúlt hetekben legalább ötven embert támadott és sebesített meg - írta a france24. A hím majmot egy gimnázium területén fogták el Yamaguchiban. Becslések szerint négy éves és körülbelül fél méter magas volt. Félő azonban, hogy ezzel nem ér véget történet, mert más majmok még szabadlábon vannak.

Japán makákó (nem Jakei) fürdik
photo_camera Japán makákó (nem Jakei) fürdik Illusztráció: AUSLOOS HENRY/HEMIS.FR/Hemis via AFP

A japán makákók az ország nagy részein gyakran előfordulnak, és egyes területeken kártevők, hiszen megeszik a termést, és még az otthonokba is bejutnak. A támadások július 8-án kezdődtek az ország délnyugati részén fekvő Ogori kerületében. A legsúlyosabb az volt, amikor a majom betört egy családi házba, és súlyosan megkarmolt egy csecsemőt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.