Szijjártó szerint „nonszensz” Orbánt rasszizmussal vádolni

POLITIKA
2022 július 27., 15:33
comments 28

„Én 16 éve dolgozom személyesen közvetlenül a miniszterelnök mellett különböző pozícióban, és teljes mértékben tisztában vagyok azzal, hogy a politikájának az egyik szíve közepe az éppen az, hogy zéró tolerancia van érvényben mind az antiszemitizmussal, mind a rasszizmussal szemben. A miniszterelnököt ilyennel vádolni nonszensz”

– ezt Szijjártó Péter válaszolta az ATV kérdésére, hogy mi a személyes véleménye Orbán Viktor hétvégi beszédéről, amelyben fajelméleti fejtegetésbe fogott, ami miatt aztán Hegedüs Zsuzsa lemondott.

A külügyminiszter hozzátette még, „az is igaz, hogy 2015 óta, amióta az európai kontinens elképesztő migrációs nyomás alatt áll – mi pedig egy teljesen nyilvános migrációellenes politikát viszünk annak érdekében, hogy megőrizzük Magyarország és a magyar társadalom biztonságát –, azóta minket emiatt támadnak, és minden ezzel kapcsolatos kijelentésünket kiforgatják”.

Szijjártó szerint ezek „pontosan azok a vádak, amik 2015-ben a kerítésépítéskor értek minket olyan politikusok részéről, akiknek ma már a nevére sem emlékszik az európai közvélemény”. Elmondása szerint a volt osztrák kancellárral, Christian Kernnel folytatott telefonbeszélgetésen sem került szóba Orbán beszéde. Orbán egyébként csütörtökön utazik Bécsbe egy megbeszélésre Karl Nehammer osztrák kancellárral.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.