Három halálos közúti baleset történt Budapesten az elmúlt 24 órában

baleset
2022 július 28., 16:14

A BRFK baleseti helyszínelőinknek három halálos balesethez kellett kivonulniuk az elmúlt 24 órában, számolt be Facebook oldalán a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Tegnap nem sokkal 23 óra előtt a XIII. kerületben történt az első tragédia, amikor egy motoros az elsődleges vizsgálatok alapján az Újpesti rakparton ráhajtott a gyalogosátkelőhely előtti forgalomlassító küszöbre és elveszítette az irányítást a motor felett. A motoros először az útpadkának, majd egymást követő öt gyalogosvédő oszlopnak ütközött. A mentők sokáig küzdöttek a sofőr életéért, azonban már nem tudták megmenteni; a 36 éves férfi a helyszínen életét vesztette. A motoros mögött utazott egy 42 éves nő is, ő megsérült az esés során, mentők vitték kórházba.

Majd következett a mai nap, a délelőtti balesetek két életet követeltek az utakon. A XXI. kerületben, reggel 8 óra előtt a Csepeli úton, a Lámpás utcánál eddig tisztázatlan körülmények között egy autóbusz elütött egy kerékpárost, aki az elsődleges információk alapján az útkereszteződésben ütközött össze az busszal, majd biciklijével együtt a jármű alá került. A 21 éves fiatal férfi a helyszínen elhunyt. Alig másfél órával később, fél 10-kor az M1-es autópálya főváros felé vezető oldalán ütközött össze két kamion. Itt a helyszíni információk szerint az egyik teherautó forgalmi okból lassított, mire a mögötte haladó kamion belecsapódott a vontatmányba. A sofőr beszorult a vezetőfülkébe, a tűzoltók a 38 éves férfit már csak holtan tudták kivágni a roncsból.

A BRFK azt kéri a a járművezetőktől, hogy türelmesen vezessenek, főleg, hogy a hőségben a reakcióidő megnőhet, és ilyenkor jellemzően figyelmetlenebbek, feszültebbek az emberek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.