Kim Dzsongun: Észak-Korea kész nukleáris erőket mozgósítani

külföld
2022 július 28., 05:41
comments 2

Észak-Korea kész mozgósítani atomháborús elrettentő erejét, mondta Kim Dzsongun a koreai háború évfordulóján tartott beszédében.

Kim Dzsongun hozzátette, hogy az ország teljesen készen áll minden katonai összecsapásra az Egyesült Államokkal. Majd kijelentette, hogy az Egyesült Államok nukleáris fenyegetései miatt Észak-Koreának végre kell hajtania "sürgős történelmi feladatát", vagyis meg kell erősítenie a védelmét. Szerinte ugyanis Amerika provokációnak állította be Észak-Korea rendszeres hadgyakorlatait.

Az Egyesült Államok eközben attól tart, hogy Észak-Korea egy hetedik nukleáris tesztet is végezhet hamarosan. A legutolsó ilyen 2017-ben volt. Az amerikaiak szerint az is jelzésértékű, hogy Észak-Korea idén már 31 rakétakísérletet hajtott vége, ami már most több az eddigi rekordszámhoz képest, ami 25 volt 2019-ben. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.