2024-ben nyithatják újra a Notre Dame-ot

külföld
2022 július 29., 04:39
comments 1

„Bízunk benne, hogy 2024 lesz az az év, amikor a munkálatok nagy része befejeződik, és amikor a székesegyház újra megnyílik a hívők és a nagyközönség előtt” – mondta Rima Abdul Malak francia kulturális miniszter csütörtökön. A katedrális teteje több mint három évvel ezelőtt, 2019 áprilisában semmisült meg egy tűzben.

photo_camera Fotó: GEOFFROY VAN DER HASSELT/AFP

A miniszter szerint a helyreállítási munkák takarítási szakasza zárult most le, így a nyár végén megkezdődhetnek az újjáépítési munkálatok.

A 2024-es évet jelölte meg céldátumnak nem sokkal a tűzvész után Emmanuel Macron francia elnök is. Ebben szerepe lehet annak is, hogy 2024-ben Párizsban rendezik a nyári olimpiát.

A Notre Dame-ot és az 1800-as évek közepén tervezett 96 méteres tornyot – amelyhez új faanyagot választottak – a korábbi tervek szerint állítják helyre. (France24)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.