Gelencsér: A feladatunk elérni, hogy őszig kitartsanak a tüntetéshullámok

POLITIKA
2022 július 29., 06:46
comments 18

„A feladatunk elérni, hogy őszig – amikor megérkeznek az első rezsiszámlák – kitartsanak a tüntetéshullámok. Nem vagyok próféta, de láttunk már október 23-án ebben az országban egy-két dolgot: ’56-ban és 2006-ban is”

– mondta Gelencsér Ferenc a Magyar Hangnak a Telex szemléje szerint. A Momentum elnöke szerint a társadalmat olyan szinten a tűréshatárára tolták, hogy ő nagyobb összeget tenne arra, hogy október 23-án megmozdulnak az emberek.

photo_camera Gelencsér Ferenc Fotó: Németh Dániel

„Én alapvetően egyáltalán nem vagyok radikális, nálam a radikalizmus abban merül ki, hogy hétvégén nem hosszú nadrágot viselek” – tette hozzá Gelencsér, aki arról is beszélt, mit mondott neki Orbán Viktor, amikor megpróbálta átadni neki a parlamentben a katások petícióját.

„Megkérdeztem, nem akarja-e átvenni a nép követelését. Annyit mondott rá: ő csak rendes fehérváriakat ismer, én pedig nem vagyok az.”

Elmondta, még hogy Lázár Jánossal szívesen leülne kávézni, hogy megkérdezze, szerinte jó irányba halad-e az ország. „Éppen az bosszant igazán, hogy ott van ő, Navracsics Tibor és Orbán Balázs, akik pontosan tisztában vannak azzal, hogy mi a társadalmi hatása annak, amit csinálnak. Az ő intellektuális felelősségük nagyobb, mert a többi kormánypárti képviselő csak beül, és nyomja a gombot.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.