Euróban és dollárban is elfogadja a társasági és az iparűzési adót a kormány

POLITIKA
2022 július 30., 08:00
comments 15

Euróban és dollárban is megfizethetik a társasági és az iparűzési adót a cégek, jelentette be Facebook-oldalán Varga Mihály pénzügyminiszter.

Varga a bejelentést "adókönnyítésnek" nevezte a bejelentésében, de azt nem fejtette ki, hogy miért. Talán arra gondolhat, hogy a forint árfolyama folyamatosan gyengül a két valutával szemben, így forintban elszámolva a cégeknek számszerűen több adót kéne fizetniük. Az mindenesetre biztos, hogy a kormány jobban jár, ha ezeket az adókat euróban és dollárban szedi be, mivel így azok nem veszítenek értékükből, szemben a folyamatosan gyengülő, elinflálódó forinttal.

De Varga nemcsak ezt nem részletezte, hanem semmit sem. A bejelentése lényegében két mondatból áll, minden részletet nélkülöz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.