Közös nyilatkozatban ítélte el Orbán „nyíltan rasszista” beszédét az Európai Parlament összes nagyobb pártja

július 30., szombat 16:57
30

„Mi, az Európai Parlament képviselőcsoportjainak vezetői, határozottan elítéljük Orbán Viktor miniszterelnök legutóbbi nyíltan rasszista nyilatkozatát arról, hogy nem akarja, hogy »kevert fajú népekké« váljunk" - áll abban a nyilatkozatban, amelyet az Európai Unió Parlamenti Elnökeinek Konferenciája fogadott el. Ez a testület a különböző képviselőcsoportok vezetőit és a Parlament elnökét foglalja magában.

A nyilatkozatban felszólítják az EU-s vezetőket, hogy továbbra is tartsák vissza azokat az uniós forrásokat, amelyekről most is tárgyalnak a magyar kormánnyal.„Az ilyen elfogadhatatlan kijelentéseknek, amelyek egyértelműen sértik az uniós szerződésekben is rögzített alapvető értékeinket, nincs helye a közösségeinkben" - írják.

A magyar miniszterelnök tusványosi beszédének egy részlete a szokottnál is hosszabb utóéletet él. Ebben azt mondta, hogy eljön majd az idő, amikor nem szabad beengedni Magyarországra az Európán kívülről származókat, akkor sem, ha a schengeni határon át jönnének. Szerinte addigra eljön az idő, hogy a nyugat-európai városok lakóinak több mint fele nem európai származású lesz, ezért itt lépéseket kell tenni, hogy a fajok keveredése ne történhessen meg.

(Politico)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt