A dögmeleg visszatér 2 – a kezdet folytatása

hőség
2022 július 31., 12:44
comments 2

Melegszik az idő a következő napokban: a jövő hét második felében újra többfelé mérhetnek 35 fok feletti értékeket – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzésében.

Hétfő

Augusztus 1-én napos idő lesz. Csapadék az ország nagy részén nem várható, de az északnyugati megyékben helyenként kialakulhat zápor, zivatar. Többfelé megélénkülhet a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 12 és 17 fok között valószínű, de a szélcsendes északi völgyekben ennél több fokkal hűvösebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 29 és 32 fok között alakul.

Kedd

Gomolyfelhős, napos idő várható, de néhol kialakulhat zápor, zivatar. A minimumok általában 14 és 19 fok között alakulnak, de a hidegre érzékeny tájakon 10-13 fok is lehet. A csúcshőmérséklet 27 és 32 fok között valószínű.

Szerda

Sok napsütés várható, csapadék nélkül. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 15 és 20 fok között lesz, de a hidegre érzékeny tájakon 12-14 fok is lehet, délutánra 29 és 34 fok közé melegszik fel a levegő.

Csütörtök

Aznap is sok napsütés várható, csapadék nélkül. A hajnali 14-21 fokról, délután 30-35 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Péntek

Alapvetően napos, száraz idő várható, de északnyugaton kialakulhatnak záporok, zivatarok. A leghidegebb órákban 15-22 fok lesz. A csúcsértékek 32 és 37 fok között alakulnak.

photo_camera Fotó: Kristóf Balázs

Szombat

A napsütés mellett nagyobb területen válhat erőteljessé a gomolyfelhő-képződés, és alakulhatnak ki záporok, zivatarok, de területi átlagban jelentős csapadéknak kicsi az esélye. Több helyen megélénkülhet, megerősödhet a szél is. A hajnali 16 és 23 fokról délutánra 30 és 37 fok közé melegszik fel a levegő.

Vasárnap

Több órára kisüt a nap, de nagyobb területen alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Területi átlagban viszont jelentős csapadéknak kicsi az esélye. A szél több helyen megélénkülhet, néhol megerősödhet. A hajnali 15 és 22 fokról délutánra 27 és 32 fok közé melegszik fel a levegő. (OMSZ via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.