Madagaszkáron bűnözők támadtak helyiekre, több házat felgyújtottak

bűnügy
2022 július 31., 14:19
comments 1

Legalább 32-en meghaltak Madagaszkár fővárosa közelében, amikor bűnözők támadtak helyiekre és több házat felgyújtottak – közölte a sziget védelmi minisztériuma.

A dahalo néven ismert fegyveres banditák pénteken csaptak le az Antananarivótól kb. 75 km-re északra található Ankazobe körzetére, a halottak között nők és gyerekek is vannak, hárman megsebesültek.

Richard Rakotonirina védelmi miniszter azt mondta, a támadást vélhetően bosszúnak szánták, amiért a helyiek korábban információkat adtak ki a banditákról a hatóságoknak.

Madagaszkári csendőrök 2020. június 3-án
photo_camera Madagaszkári csendőrök 2020. június 3-án Illusztráció: Rijasolo/AFP

A tábornok az akciót tragédiának nevezte, azt mondta, mindent megtesznek a gyilkosok kézre kerítéséért. Biztonsági erőket csoportosítottak át a térségbe – közölte. A rendőrség helikopterekkel pásztázzák a területet.

A dahalók a sziget több körzetében aktívak, többnyire jószágokat rabolnak el a helyi közösségektől. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.