Úgy tűnik, hogy a pokoli hőhullámok ellen csak további pokoli meleggel védekezhetünk

Lezárt tartalom a Kör tagjainak életmód
2022 július 31., 13:26
comments 7

Rekordhőmérsékleteket mérnek világszerte, hőhullámok váltják egymást az Egyesült Államokban és Európában is. Több cikkben megírtuk már, hogy miért szívják meg különösen az európaiak a felmelegedést, hogy egyre keményebbek és egyre hosszabb hőhullámok, és hogy még így is az idei nyár lehet a hátralevő életünk leghűvösebb nyara.

A hőséget sokan nehezen viselik, rengeteg egészségkárosító hatása lehet a nagy melegnek. A Daily Beast cikke szerint úgynevezett biohackerek a hőtűrő képesség növelésére dolgoztak ki módszereket.

Samuel Sanchez személyi edző például olyan módszerekkel növeli tanítványai hőtűrését, mint a meleg pulóverekben edzés, az infraszauna, vagy az L-citrullin nevű aminosav szedése, amivel fokozható a véráramlás. Szerinte „nincs túl nagy különbség a sportteljesítmény és a mindennapi tevékenység között”, és ha sikerül „kicsit kitolni ezt a plafont, az bárkin segíthet”. Mások hideg zuhanyt ajánlanak, a fűszeres ételek és forró italok, illetve kolosztrum kapszulák fogyasztását, illetve azt, hogy csökkkentsük az elektromágneses tereknek való kitettséget.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt