Az egyre keményebb és egyre hosszabb hőhullámokkal megérkezett Európába a pokol

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
július 22., péntek 6:48
8

Nyugat-Franciaországban ezreket evakuáltak az erdőtüzek miatt, Spanyolországban legalább húsz helyen ég minden, Görögországban és Portugáliában több ezer hektárnyi terület vált porrá és hamuvá az elmúlt napokban, London külvárosaiban is több helyen ütött ki tűz. Az Európa-szerte tomboló tüzek a kontinensen végigsöprő egyre durvább és egyre hosszabb ideig tartó hőhullámok miatt alakultak ki.

Tűz Délnyugat-Franciaországban július 16-án Illusztráció: Jerome Gilles/NurPhoto via AFP

Arról, hogy miért lehet az idei nyár hátralévő életünk leghűvösebb nyara, és hogy miért szívják meg különösen az európaiak a felmelegedést, már írtunk, most pedig úgy néz ki, meg is tapasztaljuk, milyen az, amikor pokolinak lehet mondani a nyári hőséget.

Magyarországon péntekre-szombatra várhatóak 40 fok körüli vagy fölötti melegek, de az elmúlt napokban Franciaországban, Spanyolországban, Portugáliában, Olaszországban és Londonban is a „lélektani határ” fölé emelkedett a hőmérséklet, míg az extrém szárazság miatt egyre több helyen gyullad ki az aljnövényzet és vele az erdők.

Kiégett táj Spanyolországban 2022. június 20-án Fotó: GIAN MARCO BENEDETTO/Anadolu Agency via AFP

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt