Az orosz bombázástól kigyulladt az erdő Mikolajivnál

külföld
2022 augusztus 01., 05:45
comments 4

Oroszország minden élőlényt legyilkol, a környezetet sem kíméli - így kommentálta Anton Gerasenko, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tanácsadója a videót, amin az látszik, hogy Mikolajiv város mellett ég az erdő. A közösségi médiában terjedő felvételek szerint a dél-ukrajnai város melletti erdő a várost érő súlyos orosz bombázás miatt gyulladt ki.

link Forrás

Vasárnap Mikolajiv polgármestere arról számolt be, hogy vasárnapra virradóra a várost minden korábbinál komolyabb orosz rakétatámadás érte. Ahogy korábban írtuk, a támadások iskolákat, egy sportcsarnokot és lakóépületeket rongáltak meg. A rakétatámadásnak két halálos áldozata is volt, Olekszij Vadaturszkij, Ukrajna egyik leggazdagabb embere és felesége. Vadaturszkij gabonaexportőrként tett szert jelentős vagyonra. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.