Szabad Európa: Rogánék megüzenhették az ellenzéki pártoknak, hogy ne használják ki a rezsinövelés miatti elégedetlenséget

POLITIKA
2022 augusztus 01., 07:51
comments 88

„Miért alibiznek az ellenzéki pártok?” - tette fel a kérdést a napokban a Szabad Európa Rádió. A cikk azzal foglalkozik, hogy az ellenzék miért nem reagál nagyobb erőkkel arra, hogy a kormány sorban jelenti be a megszorító intézkedéseket, amik ráadásul nyilvánvaló ellentétben állnak a választási ígéretekkel.

Jött az üzenet a kapcsolattartóktól

photo_camera Fotó: Németh Dániel / 444

A lehetséges válaszok között felmerül, hogy az ellenzék „fáradt és szétesett”, illetve hogy talán arra várnak, hogy valóban megérkezzenek az első, jóval magasabb számlák az emberekhez.

És szerepel a cikkben az is:

„Egy lapunknak szintén anonim megszólaló szocialista szerint viszont az ellenzéki pártokban lévő »fideszes kapcsolattartókon« keresztül érkezett a konkrét kormánypárti elvárás Rogán Antaléktól, miszerint az ellenzéki pártok ne növeljék, illetve használják ki a rezsinövekedés miatti lakossági elégedetlenséget.”

Hadházy emlékszik hasonló esetre

photo_camera Fotó: botost/444.hu

Az idézet felkeltette Hadházy Ákos független parlamenti képviselő figyelmét is, aki meg is említette ezt a Válasz Online-nak adott, hétfő reggel megjelent interjújában. Arra a kérdésre, hogy mondjon konkrét neveket, saját LMP-s múltjából az alábbi példát hozta:

„Pártelnöki időszakomból tudok konkrét példát hozni. Akkor magam is tapasztaltam ilyet.

– Milyet?

– Pártom egyik, akkor még nem képviselő tagjától kaptam egy üzenetet, amelynek feladója Rogán Antal volt. Közölte, hogy milyen reklámtörvényt adjunk be, amelyet szívesen megszavazna a Fidesz. Elhajtottam, aztán meglepve tapasztaltam, hogy az MSZP beadta azt a törvényjavaslatot. Igaz, Botka László akkor az asztalra csapott, ezért végül a szocialisták nem szavazták meg.”

A DK, a Jobbik, a Momentum, az LMP, az MSZP és a Párbeszéd képviselői egyébként hétfő délután közös sajtótájékoztatót tartanak rendkívüli parlamenti ülés összehívásáról, és elmondják, milyen javaslataik vannak a megélhetési válság enyhítésére.

Arról, hogyan reagált a Fidesz még ellenzéki pártként, amikor a Gyurcsány-kormány jelentett be megszorításokat, a napokban megjelent videónkban beszéltünk:

link Forrás

FRISSÍTÉS 11:30

Kele János, a Momentum elnökségi tagja a Klubrádiónak azt mondta, a Momentumban nem volt, és nem is lesz fideszes kapcsolattartó. Szerinte ezzel a hírrel a Rogán-művek akarja hitelteleníteni az ellenzéket.

Arról ugyanakkor már 2018-ban is írtunk, hogy a Fideszből közvetlenül üzenték meg az MSZP-seknek: eszükbe se jusson együttműködni a Jobbikkal – ami az akkori választás kulcskérdése volt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.