A Budapesti Iparkamara szerint az okozott károk miatt az lenne a legtisztességesebb, ha Parragh László lemondana

gazdaság
2022 augusztus 02., 13:29

Bár a vállalkozók jelentős hányada szerint az egyszerűsített adózás kérdését rendezni kell, azt a katatörvény jelenleg elfogadott formájával nem sikerült széles rétegek számára megnyugtatóan megtenni – küldte el az erről szóló állásfoglalását a Blikknek a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöksége.

Az 5000 tag véleménye alapján készült felmérés szerint ez azért történt, mert Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke félretájékoztatta és megtévesztette a kormányt, saját, folyamatosan változó ötleteit az MKIK álláspontjaként állította be, ezzel pedig súlyosan megsértette az MKIK alapszabályát.

A BKIK elnöksége az okozott károk miatt az ilyen körülmények közötti legtisztességesebb lépést, a lemondást javasolja az elnöknek.

Parragh László
photo_camera Parragh László Fotó: Németh Dániel/444

A BKIK elnöksége határozatban elfogadta az új kataszabályozás kiegészítésére kidolgozandó irányokat, és a kormánynak részletes javaslatokat tettek. Részletek a Blikken.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.