Hatmeccses eltiltást kapott az NFL-irányító, akit huszonöt nő jelentett fel

sport
2022 augusztus 02., 11:36

Hat meccsre szóló eltiltást kapott Deshaun Watson, az észak-amerikai profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Cleveland Browns irányítója. A huszonhat éves játékos az egész tavalyi szezont kihagyta, mivel huszonöt nő polgári peres eljárást indított ellene szexuális zaklatás és a masszázskezelések alatt nem megfelelő magatartása miatt. Watson azóta a legtöbb vádlójával már megállapodott, azonban várhatóan még így is bíróságra kell mennie.

photo_camera Fotó: NICK CAMMETT/Getty Images via AFP

Az irányító folyamatosan tagadta, hogy bármi rosszat tett volna, és azt mondta, nem bánta meg a masszázs alatti cselekedeteit. Watson azt is elmondta, hogy együttműködött a liga nyomozóival, és „minden kérdésre őszintén válaszolt." Huszonnégy perből húszban egyezséget kötött, hétfőn pedig a maradék négyből hárommal is megállapodott, közölte Tony Buzbee houstoni ügyvéd, aki a Watsont perlő nőket képviseli.

Most az NFL és a játékos szakszervezet által kijelölt független bíró hozta meg a „sportszakmai" ítéletet, amely az alapszakasz kezdetekor lép életbe, azaz Watson addig együtt készülhet társaival, utána azonban még az edzéseket sem látogathatja. A liga azt javasolta, hogy Watsont a teljes 2022-es alapszakaszra és az utószezonra is tiltsák el. A játékosok szakszervezete és Watson ügyvédje azzal érvelt, hogy az irányítót egyáltalán nem kellene felfüggeszteni. A felek egészen a meghallgatásig tárgyaltak egy esetleges megállapodásról, de nem tudtak megegyezni.

photo_camera Fotó: NICK CAMMETT/AFP

Watson a 2017-es drafton került a ligába a Houston Texans csapatához, azóta posztján a legjobbak között volt az NFL-ben. A texasiak végül az idei holtszezonban három első-, egy harmadik és két negyedik körös választási jogért elcserélték a Cleveland Brownshoz, ahol rögtön kapott egy öt évre szóló 230 millió dolláros, teljes egészében garantált szerződést. (MTI, ESPN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.