Volodimir Zelenszkij támogatná az azonos neműek bejegyzett élettársi kapcsolatát Ukrajnában

külföld
2022 augusztus 02., 19:32

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök támogatásáról biztosította az azonos neműek bejegyzett élettársi kapcsolatának engedélyezését Ukrajnában.

Volodimir Zelenszkij a Gitanas Nauseda litván elnökkel közösen tartott kijevi sajtótájékoztatóján július 28-án.
photo_camera Volodimir Zelenszkij a Gitanas Nauseda litván elnökkel közösen tartott kijevi sajtótájékoztatóján július 28-án. Fotó: Szergej Szupinszkij/AFP

Az ukrán elnök egy online petícióra válaszolt, aminek az aláírói az azonos neműek házasságának bevezetését követelték. Június eleje óta több mint 28 ezer aláírás érkezett be.

Zelenszkij a válaszában azt írta, az ukrán alkotmány értelmében a házasság nő és férfi kapcsolata. A hadiállapot körülményei között nem módosíthat az ország alaptörvényén, de a kormány már javaslatokat dolgozott ki az azonos neműek bejegyzett élettársi kapcsolatának engedélyezésére – mondta.

Az ukrán elnök szerint a modern világban egy állam demokráciája abban nyilvánul meg, hogy azonos jogokat biztosít mindenkinek. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.