A magyarok 70 százaléka támogatja az abortuszt

Egészségügy
2022 augusztus 03., 11:58
comments 16

Magyarország lakossága továbbra is elfogadónak bizonyul az abortusszal szemben – feltéve, hogy a magzat kora nem éri el a 20. hetet, derül ki az Ipsos kutatásából. A vizsgálatba összesen 27 országot vontak be.

Magyarországon a válaszadók 70 százaléka szerint az abortusznak minden vagy a legtöbb esetben legálisnak kellene lennie, míg 14 százalék szerint az abortusznak minden vagy a legtöbb esetben illegálisnak kellene lennie. A nemzetközi átlag előbbinél 59 százalék, utóbbinál 26 százalék.

Magyarországon a megkérdezett felnőttek 81 százaléka szerint engedélyezni kellene az abortuszt, ha a terhesség a nő életét vagy egészségét veszélyezteti (a nemzetközi átlag 80 százalék). A válaszadók 82 százaléka szerint akkor is legálisnak kellene lennie a terhesség-megszakításnak, ha a terhesség nemi erőszak eredménye (a nemzetközi átlag 70 százalék), és 81 százalék szerint akkor is, ha a gyermek súlyos fogyatékossággal vagy egészségügyi problémákkal születne (a nemzetközi átlag 67).

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt