A Robinhood kriptokereskedő elbocsátja a dolgozói közel negyedét

TECH
2022 augusztus 03., 17:13
comments 9

A Robinhood online kereskedési platform a magas infláció és a kriptovaluta-piac bezuhanása miatt leépíti alkalmazottainak közel negyedét, 780 embert. A vállalat szerint a megváltozott gazdasági környezet miatt csökkent a kereskedési aktivitás, amely a világjárvány csúcsán virágzott. Áprilisban már elküldték a dolgozók 9 százalékát, de úgy tűnik, ez nem volt elég.

A lépésre azt követően kerül sor, hogy a cég bevétele a második negyedévben 318 millió dollár volt, ami 44%-kal kevesebb az egy évvel korábbi eredményénél. Vlad Tenev, az egyik tulajdonos elismerte, hogy túl ambiciózusak voltak, és azt mondta, felelősséget vállal az elbocsátásokért.

photo_camera Fotó: JAKUB PORZYCKI/NurPhoto via AFP

Tenev közölte, hogy minden alkalmazottat emailben értesíteni fognak a státuszáról, és akit elküldenek, az kap támogatást. Ezek a munkavállalók október 1-jéig maradhatnak a pozíciójukban, kapnak végkielégítést, illetve segítséget a munkakeresésben.

A Robinhood jutalékmentes kereskedése rendkívül népszerűvé vált az amatőr kereskedők körében a Covid alatti leállások idején, amikor a számlatulajdonosok száma megduplázódott. Az ügyfélkört azonban megrémítették az emelkedő megélhetési költségek és a magasabb kamatlábak, amelyek a globális piacokat sújtották, és mindez a kriptovaluták mélyrepülését eredményezte.

A platform havi aktív felhasználói száma nagyjából harmadával csökkent, 2022 júniusában már csak 14 millióan voltak 2021 második negyedévi 21,3 milliójához képest. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.