Elnézést kért a Booking.com a magyar ügyféltől, akit a német szállásadó nem akart fogadni Orbán fajelméleti beszéde miatt

gazdaság
2022 augusztus 03., 09:40

Megjött a booking.com szállásfoglaló oldal ügyfélszolgálati válasza annak a magyar társaságnak, akik egy augusztusi sziklamászó túra miatt béreltek szállást rajtuk keresztül egy német magánszemélytől, aki az érvényes és kifizetett foglalás ellenére július 28-án arra kérte őket, hogy mégse menjenek hozzá lakni.

Az ügyről "Orbán beszédére hivatkozva lemondta egy magyar társaság lefoglalt szállását egy német lakáskiadó, mondván, többé nem akar magyarokat fogadni" címmel írtunk cikket.

A német férfi akkor ezt írta nekik:

“Kedves Uram vagy Hölgyem, a magyar miniszterelnök legutóbbi kijelentései után nem kívánok magyarországi vendégeket fogadni. Éppen ezért kérem, hogy törölje a foglalását.”

A vendéglátó nyilvánvalóan Orbán Viktor a “fajkeveredés” rasszista terminológiáját használó tusványosi beszédére utalt.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.