Hárman meghaltak, hatan megsebesültek egy óvodai késelésben Kínában

tragédia
2022 augusztus 03., 09:02

Három ember meghalt és hat megsebesült szerdán egy óvodai késelésben a kínai Jianxi tartományban, jelentette az AFP hírügynökség a rendőrségre hivatkozva.

Egy„sapkát és maszkot viselő gengszter" rontott be a magánóvodába - írja a hírügynökség a Twitteren. Azt is írják, hogy a 48 éves gyanúsított szabadlábon van. A hírügynökség nem közölt további részleteket az áldozatokról.

link Forrás

Az erőszakos bűncselekmények ritkák Kínában, ami a szigorú fegyverellenőrzésnek és biztonsági intézkedéseknek köszönhető. Az utóbbi években viszont több késes és baltás támadás történt, többek között iskolákban. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.