Koronavírus: egy hét alatt közel 100 halott, 1600-an kórházban

járvány
2022 augusztus 03., 07:31
comments 4

Múlt szerda óta 96 koronavírusos elhunytat regisztráltak, ilyenre május közepén volt példa legutóbb. Egyre többen vannak kórházban is, majdnem 1600-an, amit április óta nem láttunk. Az volt az ötödik hullám lefelé tartó szakasza, a februári csúcs 5000 körül alakult.

link Forrás
link Forrás

A regisztrált fertőzöttek száma is emelkedik, de mivel a tesztszámokat már nem közlik, nagyon nehéz értelmezni az adatokat. Mindenesetre látszik, hogy hétről hétre egyre több fertőzöttet találnak, múlt szerda óta 22 ezret, az előző héten 14 ezret, azelőtt 10 ezret.

link Forrás

Az elmúlt két hétben Baranyában, Budapesten és Győr-Moson-Sopron megyében találták a legtöbb covidost lakosságarányosan.

link Forrás

További adatok a 444 járványoldalán.

Címlapkép: FABIAN STRAUCH/dpa Picture-Alliance via AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.