Mocsárba terelik az oroszok a Herszonból, Zaporizzsjából menekülő ukránok autóit

augusztus 3., szerda 19:08
1

Ugyan esőzés mosta el azt az utat, amin át a Herszonból és Zaporizzsjából menekülő ukrán civilek eljuthatnának az ukrán területekre, ettől függetlenül az oroszok arra irányítják őket. Emiatt az ukránoknak helyi tisztviselők szerint gyakran traktorokkal kell kihúzniuk a sárba ragadt autókat. Ez a kevés útvonalak egyike, amit az oroszok által megszállt területekről az ukrán ellenőrzés alatt álló területekre való evakuálásra használnak.

Menekülők evakuálása Szlavjanszkból Dnyipróba. Fotó: VIRGINIE NGUYEN HOANG/Hans Lucas via AFP

A zaporizzsjai terület katonai közigazgatásának vezetője szerint még mindig folyik néhány nehéz evakuálás: „A Kamjanszkba vezető utat, amelyen keresztül az embereket evakuálták a megszállt területekről, elmosta a víz. Egy kilométer hosszú tó van ott” - mondta Olekszandr Sztarukh. „A megszállók az ukránokkal teli autókat egyenesen ebbe a sárba hajtják. Az Állami Sürgősségi Szolgálat traktorokkal húzza ki az autókat, és segít az embereknek kijutni a sárból.”

Elmondta, hogy augusztus 1-jén a nehéz időjárási körülmények és a heves esőzések ellenére 1081 ember tért vissza az Ukrajna által ellenőrzött területre, köztük 265 gyerek. A helyi hatóságok elmondása szerint miközben az útvonal nehezebben járhatóvá vált, a menekültek növekvő számban kezdtek beáramlani, mióta Ukrajna ellentámadást indított Herszon felé. (CNN)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt